15 Temmuz 2020 Çarşamba

Röportaj: CASTON FACTORY


1. Caston Factory nedir? Kısaca açıklar mısınız?

Caston Factory, müzik dünyasından birçok menajer, prodüktör, yapımcı, sanatçı ve reklam şirketinin otorite olarak yer aldığı Türkiye’nin en kapsamlı üretim havuzudur. Söz, müzik, altyapı üretenler üretimlerini fabrikamıza yüklüyor, yeni üretim arayışında olan otoriter isimler ise bu havuza istedikleri zaman göz gezdirebiliyor, üretimleri değerlendirmek, almak veya üretici ile tanışmak isterse direkt olarak üretici ile iletişime geçiyor.

2. Caston Factory bizlere, bu bünyeye dahil olan birisine ne katar?

Caston Factory’nin müzikle ilgili herkese bir katkısı olabilir. Birincisi üretimini havuza koyan kişi, birçok otoriter isim tarafından fark edilebilir. İkincisi insanları üretime ve yaratıcılığa teşvik eden bir yapıdır. Daha fazla üretim ile şansını denemek isteyen kişiler, farklı tatlarda yepyeni üretimler oluşturacaktır. Bu sistemin üreticiye en önemli katkısı ise, havuzdaki üretiminin seçilmesi durumunda hayallerine kavuşabilecek kapının aralanacak olmasıdır.

3. Caston Factory ile birlikte çalışan ünlü isimler mevcut mu?

Evet. Üretim havuzumuza birçok değerli isim bakmaktadır. Bu isimler @castonfactory Instagram sayfasında yayınlanmaktadır. Burada tek tek hepsini söylemeyeyim, sayfamızı ziyaret eden herkes otoritelerimizi görebilir. Sayısı her geçen gün artan bu ünlü otoritelerimiz sayesinde Caston Factory ismi daha da hızlı yayılmakta.

4. Üretimimizin üçüncü kişilerce çalınma olasılığı yok mu bunu nasıl güvence altına alıyorsunuz?

Birincisi üretimlerini havuzumuza yüklemek isteyen herkesi tastik konusunda bilgilendiriyor ve uyarıyoruz. Kendisine ait olan eserleri internetteki tastik sitelerinden veya noterden tastik etmelerinin önemini vurguluyoruz. İkincisi, sistemimiz dışarıya kapalı bir sistem olduğundan ve sadece otoriter isimler bakabildiğinden olasılığı çok düşürüyoruz. Üçüncüsü ise havuzumuza üretimin yüklenme zamanı ve yükleyen isim kaydedildiğinden, çalınma durumunun söz konusu olması çok düşük ihtimallere kalıyor.

5. Havuz mevzusunu biraz açar mısınız doğru iş için doğru müziği o havuzdan mı çekiyorsunuz süreç nasıl işliyor?

Sürecin işleyişi çok basit. Siz havuza üretiminizi yüklüyorsunuz. Kategorilere ayrılmış ve ayrıntılı aramalar yapılabilen sistemimize giren otoriteler bu havuzdan keşif yapıyorlar. Mesela “aşk” temalı alternatif rock parça arayan bir otorite, seçeneklerden aşk ve alternatif rock’ı seçerek ihtiyacına direkt olarak ulaşabiliyor.


6. Daha önce bu yolda sayenizde başarılı olan kişiler var mı?

Şahsım olarak 15 yıllık menajerlik kariyerimde sıfırdan piyasaya kazandırdığım ve halen görüştüğüm çok fazla isim var tabii. Fakat Caston Factory henüz çok yeni bir yapı olduğundan zamana ihtiyacı var. Ama görünen o ki zamanla buradan çıkacak başarı hikayelerini de bol bol göreceğiz. Açılalı 2 hafta olmasına rağmen yoğun bir ilgi var ve otoritelerimizden birkaçı daha şimdiden havuzdaki üretimlerden bazılarını gözlerine kestirdiler bile. Bu sevindirici...

7. Havuzunuzda profesyonel ve amatör ayrımı yapılmakta mı?

Havuzda böyle bir ayrımımız yok. Telefonla kaydedilmiş amatör bir ses de bizim için değerli, kanal kayıt yapılmış profesyonel bir iş de. Çünkü otoritelerimizin neyi seveceğini bilemeyiz. En amatör görünen kişide bir ışık görülmesi durumunda, o kişinin profesyonel kadar şansı olabilir.

8. Caston Factory’e başvurma süreci nasıl işliyor?

www.castonfactory.com sistesine giriyorsunuz. Anasayfadaki talep formunu doldurup bize gönderiyorsunuz. Sonrasında ekibimiz size telefon yoluyla ulaşıyor ve tüm sorularınızı cevaplıyor, sizi yönlendiriyorlar.


9. Caston Factory bizlerden ücret talep ediyor mu?

Evet. 20 lira gibi bir ücretimiz var. Ödemeyi kimseyi zorlamaması için olabilecek en düşük seviyede tuttuk. Aldığımız ücret de daha iyi hizmet vermek ve eksiklerimizi tamamlamak adına alınan bir ücrettir.

10. Caston Factory’e istediğim kadar üretim gönderebilir miyim?

Evet üretim sınırımız yok. Ne kadar çok üretim yüklerseniz, fark edilme şansınız o kadar artacaktır.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder