18 Aralık 2017 Pazartesi

2017 Yılının En İyi 10 Bas Gitaristini Sizler İçin Derledik!


İşte 2017 yılının en iyi on bas gitaristi:






10- ATA ERTON (FIRSATTAN İSTİFADE):
                           2017'de büyük bir çıkış yapan Fırsattan İstifade'nin başarısında önemli bir rol alan Ata Erton bu sene listemizin olmazsa olmazı.Yalnız öyle kollarınızı bağlayın diye değil eğlenin diye müzik yapıyorlar.





9-BURAK ÖZGÜNEY (SULFUR ENSEMBLE):
                            2016 yılında müthiş dörtlüleri ile bizlerde adeta keçileri kaçırtan Sülfür Ensemble'nin olmazsa olmaz üyesi.Parçalarda basları çok yoğun hissetmemizin sebebi kendisinde yatıyor olmalı.



 8- ÖNDER IŞKIN (FURTHERİAL):
                        2017 yılını belki de en sayko geçiren bas gitaristlerden bir tanesi.Headbangers Weekend başta olmak üzere eline bas gitar alınca başka bir boyuta geçen Önder Işkın,Furtherial ile bu sene yayımladıkları üç parçalık EP'lerinde büyük bir rol almış.Özellikle "On The Verge" parçasından aldığımız keyif üst düzey.



7- YETKİN TAŞKIN (METALIUM):
                              Bu sene Rock&Metal müzik için tam bitiyor derken öyle bir parça ile karşılaştık ki yıllar önce Pickpocket grubunun bize verdiği efsanevi Türkçe Metal hazzını uzun bir aradan sonra "Sözüm Geçmedi" ile bu sefer Mekanik bizlere daha fazlasını hissettirdi.
(Mekanik grubunda her ne kadar elektro gitarla görsekte Metallium dahil birçok grupta bas çaldığını belirtmemiz gerek.)Mekanik dahil birçok grupla sahne alan Yetkin Taşkın'ı son olarak IF Performance Beşiktaş'ta izleme şansı bulduk.Efsanevi sahne performansına zaten diyecek lafımız yok.




6- BURAK GÜVEN (MOR VE ÖTESİ):
        Listemizde bulunan basçılar sakin olur tabirini yıkan iki bas gitaristten biri 2017 yılında verdiği konserleri bir yana koyalım 2016 yılının sonunda Zeytinli Rock Festivali performansı belki en akılda kalanlardan.Yetenği ile Mor ve Ötesi parçalarının tadını veren Burak Güven bu sene listemizde 6 numarada!



5- LEVENT CANDAŞ (NEMRUD):
              Tabii ki o parantez içine sadece Nemrud yazmak haksızlık olacaktır geçen sene yapılan Bodrum Rock Festivali'nde en çok görmek istediğimiz santçılardan biri olan Levent Candaş'ı bu sene birçok yerde izleme şansı yakaladık.Bu sene bizim listemizi onure edecek çok değerli bir bas gitarist...



4- ZAFER ŞANLI (YOL ARKADAŞLARI):

    Türkiye'nin en iyi bas gitar metodunu çıkaran müzisyenlerden biri olan Zafer Şanlı'da bu seneyi dolu dolu geçeren bas gitaristlerden biri.Gerek Yol Arkadaşları ile verdiği konserler,gerek Uzman Tv'de yaptıkları bas gitar öğrenmek,başlamak ve geliştirmek isteyenlere deyim yerindeyse ilaç gibi geliyor.



3-AHMET GÜVENÇ (KURTALAN EKSPRES):
               İnsan hayret ediyor,Grup Bunalım ile başlayıp,"Gülpembe"nin bestesini yapan Ahmet Güvenç yıllara inat hala sahnede hala sahne performansı konusunda dört dörtlük umarız uzun yıllar görmeye devam ederiz.



2-TANER ÖNGÜR (MOĞOLLAR):
       Büyük ihtimalle listemizde böylesine büyük isimleri görenler "çok popülist bir liste"diye eleştiriye başlamışlardır,peki soruyoruz 70'li yıllardan bugüne bizim hayret ettiğimiz bu grup bu sene çoğu Türk grubunun yapamadığını yaptı ve 50.yıllarına özel Avrupa turuna çıktı.Bu listeyi sonuna kadar gururlandıran Taner Öngür'ü uzun bir süre daha sahnede görmek istiyoruz.



1- TARKAN GÖZÜBÜYÜK (PENTAGRAM):
               Şüphesiz 2017 yılı içerisinde bir numarayı Pentagram bas gitaristi Tarkan Gözübüyük hak ediyor.Akustik albümleri ile 2017 yılında bize akustiğe doyuran Pentagram bu sene yoğun bir şekilde verdikleri konserlerde Tarkan Gözübüyük'ün yerini ayırmamız lazım.




***Bu liste 2017 yılı içindeki performaslar (konser,albüm,vb) dikkate alınarak hazırlanmıştır...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder