2 Aralık 2017 Cumartesi

2017 Yılının En İyi 10 Bateristini Sizler İçin Derledik!




İşte 2017 yılının en iyi 10 bateristi:




10- MERT NOYA (AVARE):
          2017 yılında müzik piyasasına hızla giriş yapan, "Alevini Al Yanına" parçasıyla dinleyenleri mest eden Avare grubunun gelecek vadeden genç bateristi Mert Noya bu sene listemizde yer almayı sonuna kadar hak ediyor.



9- SERHAT ERGÜR (NECATİ VE SAYKOLAR):             Bu sene "Mütamadiyen" albümüyle listelere hızlı bir giriş yapan Necati ve Saykolar...
Necati ve Saykolar isminin bu kadar sayko kalmasında Serhat Ergür'ün rolü büyük.



8- LALE KARDEŞ (THE RINGO JETS):

         ...Ve evet,gelelim listemizin en değerli davulcularından birine.2016 yılında Assorted albümü ile dikkatleri bir kez daha üzerine çeken The Ringo Jets bu sene verdikleri konserlerle bizi yeterince eğlendirdi.Özellikle bir bateristin parçayı daha iyi yönetebilme avantajını çok iyi kullanan Lale Kardeş, back vokal işini bırakıp biraz daha fazla ana vokalliğe giriştiğini görüyoruz.Geçtiğimiz günlerde yayımladıkları"Full Stash" adlı parça ise bu işte tam anlamıyla başarılı olduğunu gösteriyor.Yakın zamanda çıkaracakları yeni albümlerinde Lale Kardeş'in bol bol vokallerini duymayı ümit ediyoruz.



7-BURAK GÜRPINAR (KURBAN):
         
V-Drums Championship yarışmasındaki 10 jüriden biri olan Burak Gürpınar bu sene listemizin 7.sırasında!Herkesin yeteneğine hayran olduğu Burak Gürpınar eğlenceli kişiliğiyle de ön plana çıkıyor.İşine bu kadar konsantre olan birisi için 20 saat belgesel izlemek biraz zor olacaktır diye düşünüyoruz.



6- ÖZGÜR CAN ÖNEY (maNga):
              2014 yılında çıkardıkları son albümlerinden beri o konser benim şu konser senin Türkiye'nin her bir yanını dolaşan maNga davulcusu Özgür Can Öney bu liste için biçilmiş kaftan.Bu sene kendi stüdyosunda yaptığı canlı yayınlar ise gerçekten takdire şayandı.Özellikle Steve Aoki'nin "Ghost In The Shell"e yaptığı remix müziği o kadar iyi yorumladı ki,hayret etmemek imkansızdı.Ayrıca Özgür Can Öney'de V-Drums Championship yarışmasında bulunacak jüri üyelerinden biri olacak!



5- ONUR AKÇA (MURDER KING):              Soul Sacrifice,Killing ve Murder King gruplarının başarılarında Onur Akça'nın payı büyük.Murder King grubundan yeni albüm beklediğimiz şu günlerde Onur Akça,gruplarıyla verdiği konserlerde bizi davula doyurdu demek yanlış olmaz.Ayrıca Onur Akça da V-Drums Championship yarışmasında yer alacak jürilerden bir tanesi olacak.



 4- RIDVAN BAŞOĞLU (SABHANKRA):
             
          2016 yılında çıkardıkları "Revenge" albümünden sonra 2017 yılında ülkemizdeki düzenlenen büyük festivallerden biri olan Headbangers Weekend kapsamında sahne alan Sabhankra'nın yetenek abidesi davulcusu Rıdvan Başoğlu.Stüdyo kayıtlarında bile hatalı ritimler duymaya alışmışken böylesine büyük sahnelerde kusursuz çalabilmek her bateristin becerebileceği bir şey değil!



3- CENK ÜNNÜ (PENTAGRAM)
                   
3 Mart tarihinde yayımladıkları "Akustik" albümü ile Pentagram'la özlem giderdiğimiz bu dönemde konserleriyle bize tam anlamıyla müzikal şölen yaşatan Pentagram grubunun dünya çapındaki davulcusu.



2-CENGİZ TURAL (O SES TÜRKİYE):
                 
O Ses Türkiye'nin vazgeçilmez isimlerinden biri olan Cengiz Tural,bu seneki listemizin olmazsa olmazlarından.Sadece Rock&Metal müzik alanında değil, birçok müzik türünün hakkını vererek çalan nadir isimlerden.Bu sene programda Sad But True, Under the Bridge,Tamirci Çırağı ve birçok parçaları kusursuz bir şekilde icra eden Cengiz Tural'ı YouTube adresinden aktif olarak takip edebilirsiniz.



1-ALPAY ŞALT (WHISKY):
                          Geçen sene olduğu gibi bu sene de listemizin en başında Alpay Şalt var.2017 senesini en aktif olarak geçiren davulculardan biri olan Alpay Şalt'ın 5 Kasım gecesi 50.yaş gününü kutlarken verdiği müthiş konsere değinmemiz gerekiyor.Dört ayrı grupla bir gecede sahne alan Alpay Şalt her zamanki gibi sınırları sonuna kadar zorladı.






***Bu liste 2017 yılı içindeki performaslar (konser,albüm,vb) dikkate alınarak hazırlanmıştır...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder